Ανακύκλωσε το παλιό σου smartphone και κέρδισε χρήματα

Είσαι από εκείνους που μαζεύεις όλες τις παλιές ηλεκτρονικές συσκευές στο σπίτι σου και δεν τις αποχωρίζεσαι; Τις πετάς μαζί με άλλα απορρίμματα στους κάδους σκουπιδιών; Γιατί; Αν δεν έχει κόψει αυτές τις κακές συνήθειες που κυρίως δεν είναι καθόλου φιλικές προς το περιβάλλον, εμείς σου δίνουμε ένα ακόμη λόγο. Να τις ανακυκλώσεις και ταυτόχρονα να έχεις και τη δυνατότητα να κερδίσεις και μερικά χρήματα. Δεν θα σου πάρει περισσότερο από τρία λεπτά.


Σου κεντρίσαμε καθόλου το ενδιαφέρον; Θα σου μιλήσουμε για το Green Panda, ένα δίκτυο από ATMs στην Αθήνα, που αντί για καταθέσεις χρημάτων τρέφονται με smartphones. Η διαδικασία είναι απλή. Πηγαίνεις στο ATM, τοποθετείς το παλιό smartphone στο ειδικό συρτάρι, το Panda θα αξιολογήσει τη συσκευή σου, αν είναι βέβαια λειτουργική, θα σου δώσει την αντίστοιχη προσφορά και αν συμφωνείς θα πληρωθείς άμεσα με το προτεινόμενο ποσό. Αν η συσκευή που επιστρέφεις δεν είναι λειτουργική, μπορείς απλά να την αφήσεις και η εταιρεία θα την ανακυκλώσει, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι παραπάνω.


Πριν επισκεφθείς όμως το ΑΤΜ θα χρειαστεί να έχεις αφαιρέσει οποιοδήποτε αξεσουάρ έχεις τοποθετήσει στο smartphone, ακόμα και τη μεμβράνη προστασίας της οθόνης, προκειμένου να αναγνωριστεί η συσκευή από το μηχάνημα και να σου δώσει μια πιθανή προσφορά. Επιπλέον, για να είσαι εσύ απολύτως σίγουρος (στην περίπτωση που το smartphone που ανακυκλώνεις είναι λειτουργικό) θα πρέπει να έχεις κάνει μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, προκειμένου να διαγραφούν τα προσωπικά σου δεδομένα. Αν βέβαια το ξεχάσεις, η εταιρεία διαβεβαιώνει στο site της ότι το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό της πραγματοποιεί μια αυτοματοποιημένη αντίστοιχη διαδικασία για την προστασία και την οριστική διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων.


Το δίκτυο με τα Green Panda ΑΤΜs μπορείς να το βρεις στο site της εταιρείας, όμως ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχεις κάποιο κοντά σου, υπάρχει η δυνατότητα να πουλήσεις το παλιό σου κινητό ακριβώς έξω από το σπίτι σου, με μια απλή αίτηση. Συμπληρώνεις ηλεκτρονικά τα στοιχεία, την μέρα και ώρα του ραντεβού και ένα Green Panda Car θα έρθει στο σπίτι σου προκειμένου να αξιολογήσει και να αγοράσει την παλιά σου συσκευή, ανέπαφα και με ασφάλεια.


Ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό του Green Panda είναι ότι έχεις την ευχέρεια να γνωρίζεις πριν την επίσκεψή σου στο ΑΤΜ ή την άφιξη του αυτοκινήτου, το ποσό που θα πληρωθείς για το smartphone που θες να δώσεις. Μέσα από το site και σ’ αυτή τη σελίδα μπορείς να μάθεις την αξία της συσκευής σου, πληκτρολογώντας απλά και μόνο το μοντέλο. Αν υπάρχει στον κατάλογο της εφαρμογής, θα σου εμφανιστούν τα χρήματα που θα πάρεις από το ΑΤΜ.

Μη χάνεις χρόνο λοιπόν. Η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινάει από μικρές ενέργειες που μπορούμε όλοι εύκολα να κάνουμε. Και η ανακύκλωση του παλιού μας smartphone είναι ένα τέτοιο μικρό λιθαράκι.

print this page

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

Scroll to Top
X
Μετάβαση στο περιεχόμενο