Εφαρμογές και gadget για τη φροντίδα των κατοικιδίων

Εάν ανήκεις και εσύ στην κοινότητα των χαρούμενων ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων γνωρίζεις από πρώτο χέρι ότι η φροντίδα τους είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Από την εκπαίδευση έως την υγειονομική περίθαλψη και από τα παιχνίδια μέχρι και τον απαραίτητο εξοπλισμό, όλα τα παραπάνω συνιστούν απαραίτητες ανάγκες για μια ομαλή και ξεχωριστή συνύπαρξη με τον τετράποδο -και όχι μόνο- φίλο που έχεις επιλέξει.

Σίγουρα πολλοί φίλοι και γνωστοί θα σου προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές, ιδιαίτερα αν είσαι πρωτάρης, όμως και εδώ η τεχνολογία έρχεται να προσφέρει τη δική της συμβολή. Εφαρμογές που μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές εκπαίδευσης, έκτακτης ανάγκης, αλλά και ψυχαγωγίας που μπορούν να αποτελέσουν τον καθημερινό ψηφιακό σου σύμμαχο στη συμβίωση και σε μια καλύτερη ζωή με το κατοικίδιο. Εξίσου χρήσιμη βοήθεια μπορείς να πάρεις και από έξυπνες συσκευές που θα σε βοηθήσουν στην οργάνωση, αλλά και σε άλλες στιγμές με τον τετράποδο φίλο σου.

Χρήσιμες εφαρμογές

Στο πεδίο των εφαρμογών, στα ηλεκτρονικά καταστήματα για iOS ή Android συσκευές θα βρεις πλήθος επιλογών, πολύ περισσότερων ξένων, αλλά υπάρχουν και αρκετές ελληνικές πάνω στις οποίες μπορείς να βασιστείς. Δωρεάν ή επί πληρωμή ή με on demand χρέωση, οι επιλογές είναι πάμπολλες, κυρίως για γάτες και σκύλους και σίγουρα θα βρεις κάποια που να καλύπτει τις ανάγκες σου.

Χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα είναι το Puppr (δωρεάν) ή το GoodPup (επί πληρωμή) που αφορούν την εκπαίδευση του σκύλου σας. Το πρώτο προσφέρει περισσότερα από 100 video εκπαίδευσης, αλλά και live chat με κάποιον εκπαιδευτή, όπως επίσης και έλεγχο προόδου. Το δεύτερο σχεδιάζει ένα προσωποποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που περιλαμβάνει ακόμα και ιδιαίτερα εβδομαδιαία μαθήματα 30 λεπτών, αλλά και 24/7 live chat με εκπαιδευτή. Αν είσαι ιδιοκτήτης γάτας το Cat Training περιλαμβάνει πλήθος πληροφοριών για να κατανοήσεις καλύτερα τη συμπεριφορά της, αλλά και συμβουλές εκπαίδευσης.

Για την υγειονομική περίθαλψη, το ελληνικό Pets2Vet ή το 11Pets και το The Petbook είναι χρήσιμες εφαρμογές που συνιστούν κάτι σαν ένα ψηφιακό αρχείο υγείας, αλλά και ημερολόγιο για υπενθυμίσεις και ραντεβού, όπως η καταγραφή των επισκέψεων σε κτηνίατρο, των εμβολίων ή ακόμα και υπενθυμίσεων για τα απαραίτητα χάπια που πρέπει να λαμβάνει το κατοικίδιο σου. Από την άλλη πλευρά, το Doggo είναι ένα app κοινωνικοποίησης, μέσω του οποίου μπορείς να συνδεθείς με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων και να κανονίζεις κοινές σκυλοβόλτες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για κτηνιατρεία, pet shops χώρους περιποίησης, πάρκα σκύλων κ.α.

Έξυπνα gadgets

Όμως, η τεχνολογία προσφέρει και αρκετά smart gadgets για το κατοικίδιο σου, που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους, αλλά και τη δική σου. Μια τέτοια συσκευή είναι το Petnet SmartFeeder, μια έξυπνη ταΐστρα που μπορείς να τη ρυθμίσεις μέσω app για τις ώρες και την ποσότητα τροφής που θα δίνεις στο ζωάκι σου.

Έξυπνη ταΐστρα για το φαγητό των κατοικίδιων.

Από τα πιο χρήσιμα gadgets είναι το MyKi Pet, μια έξυπνη συσκευή GPS εντοπισμού που φοριέται σαν κολάρο, παρακολουθώντας συνεχώς τη δραστηριότητα του κατοικιδίου, χωρίς να υπάρχει έτσι ο κίνδυνος να το χάσεις. Εξίσου χρήσιμη, ιδιαίτερα αν λείπεις αρκετές ώρες από το σπίτι, είναι η αγορά μια κάμερα παρακολούθησης εσωτερικού χώρου, που θα σε βοηθήσει να ελέγχεις τη συμπεριφορά του κατοικιδίου όταν είναι μόνο του. Από την άλλη πλευρά, το Anthouse Smart Pet Companion Robot είναι ένα ρομπότ άσκησης για το σκύλο, εκτοξεύοντας μπαλάκια, ενώ μπορεί να του δίνει και λιχουδιές. Αν έχεις γάτα, το Smart Kitty είναι ένα σετ αυτοκαθαρισμού, που μπορείς επίσης να ρυθμίζεις από το κινητό σου.

Ρομπότ άσκησης για σκύλους

Προφανώς όλα τα παραπάνω gadgets έρχονται να διευκολύνουν και τη δική σου καθημερινότητα, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την απευθείας επαφή σου με τον τετράποδό φίλο σου, το οποίο θα έχει πάντα ανάγκη τη δική σου συντροφιά.

print this page

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

Scroll to Top
X
Μετάβαση στο περιεχόμενο