Κράτηση ξαπλώστρας από το smartphone

Καλοκαίρι στην πόλη, 30 και βαθμοί και όλοι όσοι εργαζόμαστε τις καθημερινές αναζητούμε μερικές ανάσες δροσιάς στις κοντινές παραλίες. Μικροί, μεγάλοι, ζευγάρια και παρέες, οικογένειες, όλοι μαζί συνήθως προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τη μία ή τις δύο ημέρες ξεκούρασης σε κοντινές ή λίγο πιο μακρινές παραλίες για να αλλάξουμε παραστάσεις και να χαλαρώσουμε για την επόμενη εβδομάδα.


Όμως αυτή η μαζική έξοδος στη θάλασσα κρύβει αρκετές φορές και την ταλαιπωρία, σε όσους προτιμάμε τις οργανωμένες παραλίες, να βρούμε ελεύθερες ξαπλώστρες και ομπρέλες. Πολύ περισσότερο αυτή τη χρονιά, καθώς τα μέτρα κοινωνικής απόστασης έχουν μειώσει και τον αριθμό στις διαθέσιμες ξαπλώστρες. Λίγο να ξυπνήσουμε αργότερα, λίγο να καθυστερήσουμε στο δρόμο, η πιθανότητα να βρούμε ένα ελεύθερο ζευγάρι μειώνεται εκθετικά.
Όμως, τώρα με το smartphone που έχουμε στα χέρια μας μπορούμε να γλυτώσουμε και από αυτήν την ταλαιπωρία. Πως; Με τις δύο εφαρμογές, Plazz και Summerize, που μπορούμε να κατεβάσουμε στο κινητό μας και με μόλις μερικές επιλογές να προκρατήσουμε ξαπλώστρα για την παραλία που θέλουμε να επισκεφθούμε.


Οι δύο εφαρμογές είναι πανεύκολες στη χρήση. Τις κατεβάζουμε στο smartphone, δημιουργούμε ένα λογαριασμό και επιλέγουμε, από το διαθέσιμο κατάλογο των οργανωμένων παραλιών, εκείνη που θέλουμε να επισκεφθούμε το σαββατοκύριακο. Η εμφάνιση του καταλόγου γίνεται με βάση την απόσταση από τη γεωγραφική μας θέση, όμως υπάρχει και η δυνατότητα αναζήτησης, αν έχουμε κάποια συγκεκριμένη παραλία στο μυαλό μας. Επιλέγοντας την παραλία που μας ενδιαφέρει, οδηγούμαστε σε μια κάτοψη της οργανωμένης παραλίας, επιλέγουμε ακριβώς το σετ (ένα ή και περισσότερα) με τις ξαπλώστρες που μας ενδιαφέρει και προχωρούμε στην κράτηση και την πληρωμή.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κατάλογος των οργανωμένων παραλιών δεν περιορίζεται μόνο στην Αθήνα ή στην Ηπειρωτική Ελλάδα αλλά περιλαμβάνει και νησιά. Οπότε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις εφαρμογές και στις διακοπές μας, ιδιαίτερα αν έχουμε μαζί μας μικρά παιδιά, οπότε η προστασία από την ήλιο έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.


Τι παραπάνω θα θέλαμε από τις δύο εφαρμογές; Σίγουρα ένα μεγαλύτερο κατάλογο από παραλίες αλλά και 2-3 φίλτρα αναζήτησης παραπάνω, όπως η προσθήκη σχολίων, η εμφάνιση των οργανωμένων παραλιών σύμφωνα με τη διαθεσιμότητά τους σε ξαπλώστρες, χαρακτηριστικά που θα έκαναν ακόμα πιο όμορφη την εμπειρία των δύο εφαρμογών.

Όμως, ακόμα και έτσι και ιδιαίτερα για τις περιόδους που κάποιες οργανωμένες παραλίες έχουν μεγάλη κίνηση, το Plazz και το Summerize είναι δύο πολύ χρήσιμες εφαρμογές. Φροντίστε, αν τις χρησιμοποιήσετε, να κάνετε την κράτησή σας όσο γίνεται νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε όλες τις ανέσεις που θέλετε για το καλοκαιρινό σας μπάνιο.


Το Plazz και το Summerize είναι διαθέσιμα για Android και iOS συσκευές.

Για να κατεβάσετε το Plazz πατήστε App Store ή Play Store
Για να κατεβάσετε το Summerize πατήστε App Store ή Play Store


print this page

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

Scroll to Top
X
Μετάβαση στο περιεχόμενο