Οι σύγχρονες λύσεις τηλεδιάσκεψης μειώνουν το κόστος λειτουργίας

Σήμερα, περισσότεροι από ένας στους τρεις Έλληνες εργαζόμενους (35%) δηλώνουν ότι ο τρόπος εργασίας τους αλλάζει και η παραδοσιακή εργασία στο γραφείο  γίνεται ευέλικτη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εργάζονται από διάφορες τοποθεσίες. Μάλιστα, η ίδια αναλογία εργαζομένων στην Ελλάδα, ένας στους τρεις (31%), απαντά ότι πραγματοποιεί τακτικά online ή εικονικές ομαδικές συναντήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να κρατά το σύνολο των συναδέλφων ενήμερο.

Σε μια εποχή που οι ασύρματες επικοινωνίες βελτιώνουν την κινητικότητα και δημιουργούν νέους τρόπους εργασίας, η τηλεδιάσκεψη δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα ασφαλές κανάλι άμεσης επικοινωνίας μεταξύ ατόμων που βρίσκονται σε διαφορετικές γεωγραφικές θέσεις ή σε περιοχές. Η εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για επαγγελματικές μετακινήσεις, η ταχύτερη ανταλλαγή πληροφοριών και η επίσπευση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων και εν τέλει η αύξηση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζουν σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους οι λύσεις τηλεδιάσκεψης.

Ο κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά τα παραπάνω είναι η ευελιξία: η πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων από οποιοδήποτε σημείο και οποιαδήποτε στιγμή δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης επικοινωνίας -με εικόνα και ήχο- με συνεργάτες και πελάτες, που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Έτσι, με τις σύγχρονες λύσεις της τεχνολογίας μια επιχείρηση μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεδιασκέψεις σε πραγματικό χρόνο, άμεσα και αποτελεσματικά, με μεμονωμένους συμμετέχοντες ή ομάδες, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα.

Οι λύσεις τηλεδιάσκεψης δεν αφορούν μόνο κάποια συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων. Ταιριάζουν εξίσου σε πολυεθνικές εταιρείες, αλλά και σε μικρές ή και απομονωμένες επιχειρήσεις, που έχουν την έδρα τους σε περιοχές με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες.

Γενικά, οι υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης αφορούν εταιρείες και οργανισμούς, οι οποίοι χρειάζονται αμφίδρομη επικοινωνία και μετάδοση φωνής, δεδομένων και εικόνας μεταξύ ομάδων ανθρώπων σε μεγάλες αποστάσεις. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι λύσεις της τηλεδιάσκεψης για να είναι αποδοτικές, όπως η άριστη ποιότητα της επικοινωνίας σε επίπεδο εικόνας και ήχου, η δυνατότητα αξιόπιστης ανταλλαγής πληροφοριών, εγγράφων-σχεδίων, αρχείων και δεδομένων αλλά και η αδιάλειπτη ροή της πληροφορίας.

Πηγή: www.growyourbusiness.gr

print this page

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

Scroll to Top
X
Μετάβαση στο περιεχόμενο