Τα τεχνολογικά «θαύματα» που έλαμψαν στη CES 2022

Για τέσσερις ημέρες, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου η CES 2022 αποτέλεσε το επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων, παρουσιάζοντας μας το μέλλον. Καινοτόμες ιδέες από εκατοντάδες εταιρείες έκαναν το ντεμπούτο τους στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του πλανήτη που έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας, δίνοντάς μια πλούσια γεύση για τις τάσεις και τις συσκευές που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα.

Οι προβολείς της δημοσιότητας συγκεντρώθηκαν στο Λας Βέγκας, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον. Σίγουρα αρκετοί από εμάς έχουμε οργανώσει τις μελλοντικές αγορές μας, αναμένοντας κάποια από τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση να γίνουν διαθέσιμα στα ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα. Έχοντας κάνει προσεκτική έρευνα, ξεχωρίζουμε πέντε συσκευές (και όχι μόνο) που έρχονται να προσφέρουν μια εντελώς νέα εμπειρία στους καταναλωτές.

Η τηλεόραση της νέας εποχής

Οι τηλεοράσεις είχαν την… τιμητική τους στη CES 2022, με τα κορυφαία ονόματα να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να παρουσιάζουν μοντέλα που υπόσχονται απαράμιλλη εικόνα και εκπληκτικό ήχο.

Η τάση της τεχνολογίας επιβάλλει τηλεοράσεις πολύ μεγάλων διαστάσεων, έως και 97 ιντσών, για παρακολούθηση ταινιών αλλά και gaming. Η τηλεόραση της νέας εποχής διαθέτει επεξεργαστή τελευταίας τεχνολογίας, o οποίος προσαρμόζει αυτόματα σε ζωντανό χρόνο τη φωτεινότητα και την πιστότητα των χρωμάτων, σύμφωνα με το περιεχόμενο που παρακολουθεί ο καταναλωτής. Την ίδια στιγμή το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στις τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας μπορεί να προσφέρει την αίσθηση surround ήχου 7.1.2, ο οποίος ωστόσο έρχεται αποκλειστικά από την τηλεόραση και όχι από κάποιο εξωτερικό σύστημα.

Το «πράσινο» remote control του μέλλοντος

Ξεχάστε τη συνεχή αντικατάσταση των μπαταριών στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας. Νέες, καινοτόμες τεχνολογικές ανακαλύψεις δίνουν την κατάλληλη λύση με το μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα.

Στην πραγματικότητα, το remote control του μέλλοντος δεν έχει καθόλου μπαταρίες, αφού τις έχει αντικαταστήσει με τεχνολογία RF (ραδιοσυχνότητας) που αποθηκεύει την ενέργεια που συλλέγει από τα σήματα σε απόσταση έως και 40 μέτρα απόσταση από το router σας. Αν για κάποιο λόγο είναι απενεργοποιημένο το router το τηλεχειριστήριο προσφέρει και μια δεύτερη επιλογή φόρτισης. Επίσης οικολογική, αφού φορτίζει και με το ηλιακό φως.

Ο αδιάβροχος καθρέφτης – ηχοσύστημα για το μπάνιο σας

Αν και εσύ απολαμβάνεις να τραγουδάς τα αγαπημένα σου κομμάτια στον μπάνιο, τότε ήρθε η στιγμή που περίμενες για να αποθεώσεις το ταλέντο σου.

Πώς θα σου φαινόταν ένας καθρέφτης μπάνιου, πλήρους μεγέθους που ταυτόχρονα είναι και έξυπνο ηχείο. Λειτουργεί hands free και μέσω της φωνητικής βοηθού Alexa μπορεί να το χρησιμοποιήσετε για να ακούσετε μουσική, τον καιρό ή τα τελευταία νέα. Ταυτόχρονα, μπορεί να είναι συμβατός και με Bluetooth, οπότε θα μπορείτε να τον συνδέσετε και με οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και να ακούτε μουσική την ώρα που πλένετε τα δόντια σας, το πρόσωπό σας ή κάνετε το μπάνιο σας. Και όχι, μην ανησυχείτε ότι η υγρασία θα προκαλέσει κάποια πιθανή βλάβη, αφού οι νέας τεχνολογίας καθρέφτες – ηχοσυστήματα είναι επίσης και αδιάβροχη.

Φυσικά, υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή, να μην τοποθετήσετε τον καθρέφτη στο μπάνιο σας, αλλά να τον ταιριάξετε Αν από την άλλη δεν θέλετε να το τοποθετήσετε στο μπάνιο έχετε και αυτήν την επιλογή, αφού το design του είναι τέτοιο που θα ταιριάξει με αρκετούς χώρους του σπιτιού σας.

Το αυτοκίνητο του χαμαιλέοντα

Τέρμα τα διλήμματα για το τι χρώμα αυτοκίνητο να επιλέξω. Η ψηφιακή τεχνολογία μπαίνει όλο και περισσότερο στο χώρο των αυτοκινήτων, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη, εξατομικευμένη εμπειρία στο χρήστη.

Σήμερα, ένα αυτοκίνητο μπορεί να αλλάζει χρώμα ή ακόμα και να προσαρμόσει το εξωτερικό του ανάλογα με τις ατομικές επιθυμίες του οδηγού του. Οι καινοτομίες της τεχνολογίας του επιτρέπουν να προσαρμόζει το οχήμα εξ ολοκλήρου σύμφωνα με την προσωπική διάθεση και την οδηγική εμπειρία που επιθυμεί.

Μια ματιά στο μέλλον της αυτοκίνησης, ανοίγει εντελώς νέους δρόμους στην αλλαγή της εμφάνισης των οχημάτων σύμφωνα με τις αισθητικές προτιμήσεις του κάθε οδηγού, των περιβαλλοντικών συνθηκών ή ακόμα και των λειτουργικών απαιτήσεων.

Μια επιφάνεια προβολής, κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας

Μπορεί τα γυαλιά VR να μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, όμως κάποιες εταιρείες σκέφτονται και δημιουργούν προς μια άλλη, διαφορετική κατεύθυνση. Τι θα λέγατε για ένα ζευγάρι γυαλιών, που λειτουργεί και ως μια εξωτερική επιφάνεια προβολής για κάθε συσκευή που έχουμε στα χέρια μας.

Τα εντυπωσιακά αυτά γυαλιά είναι συμβατά με πάνω από 100 τύπους για διαφορετικών συσκευών και έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγουν στους φακούς τους βίντεο σε ανάλυση 1080p με αναλογία 16:9. Με βάση την απόσταση των φακών από τα μάτια μας, τα παραπάνω νούμερα ισοδυναμούν με την παρακολούθηση μιας οθόνης 140 ιντσών σε μια κινηματογραφική αίθουσα.

Άλλωστε τα γυαλιά προσφέρουν μια ιδεατή γωνία θέασης, η οποία δεν επηρεάζεται από τη θέση του σώματός μας και σε αντίθεση με το smartphone που έχουμε στα χέρια μας. Επιπλέον, το video που παρακολουθούμε παραμένει μόνιμα σε πρώτο πλάνο, κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας

print this page

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

Scroll to Top
X
Μετάβαση στο περιεχόμενο