Ταξίδι στα όρια του διαστήματος με αερόστατο

Διαστημικά ταξίδια πέρα από τα όρια της στρατόσφαιρας, στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στη Σελήνη, σε άλλους πλανήτες. Ξενοδοχεία και καταλύματα που υπόσχονται μια μαγική θέα της Γης. Εικόνες που μέχρι πριν μερικά χρόνια ανήκαν αποκλειστικά στη σφαίρα της φαντασίας και του ονείρου, πλέον δεν απέχουν πολύ από το να γίνουν πραγματικότητα.

Μόλις πέρυσι εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθήσαμε τις πρώτες δοκιμαστικές, τουριστικές διαστημικές πτήσεις. Γνωστοί δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για το ποιος θα πετύχει πρώτος αυτό που κάποτε φάνταζε ακατόρθωτο, το ταξίδι στο Διάστημα. Παράλληλα, πολλοί πλούσιοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν προχωρήσει στις κρατήσεις εισιτηρίων, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, για τις πρώτες διαστημικές πτήσεις, όταν αυτές ανοίξουν για το κοινό.

Ναι, μισό αιώνα μετά την πρώτη προσσελήνωση το «παιχνίδι» της κατάκτησης του Διαστήματος έχει μπει σε μια εντελώς νέα φάση, όπου μια θέση στο Διάστημα δεν διεκδικούν μόνο οι επαγγελματίες αστροναύτες, αλλά και πλήθος «καθημερινών» ανθρώπων. Και όσο προοδεύει η τεχνολογία τόσο πληθαίνουν οι ιδέες για τα ταξίδια μακριά από το δικό μας πλανήτη.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα ενός ταξιδιού στο Διάστημα με αερόστατο; Αδιανόητη ίσως, αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι είναι απολύτως ρεαλιστική. Όχι μία, αλλά δύο εταιρείες από τις ΗΠΑ έχουν ήδη βάλει μπροστά το συγκεκριμένο πλάνο και υπόσχονται ότι ακόμα και μέχρι το 2024 να κάνουν το όραμά τους, πράξη. Να προσφέρουν δηλαδή πτήσεις με αερόστατο στο όριο του Διαστήματος. Κάθε τέτοια πτήση θα διαρκεί περίπου 12 ώρες, θα ανεβαίνει στο μισό χρόνο σε ύψος περίπου 30 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη και θα επιστρέφει. Στο ανώτερο ύψος, στο όριο της στρατόσφαιρας και του Διαστήματος, εκεί που τελειώνει το μπλε και ξεκινάει το σκοτάδι και θα προσφέρει μια μαγική θέα της πλανήτη μας.

Στη διάρκεια του ταξιδιού οι επιβάτες θα μπορούν να απολαύσουν το φαγητό ή το ποτό τους, να εξερευνούν άλλους αστερισμούς, να πλοηγούνται στο Internet ή απλώς να χαλαρώνουν στα αναπαυτικά καθίσματά τους. Η διαδρομή από και προς τη Γη θα είναι ομαλή, έτσι ώστε να μην αποκλείονται άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ή χωρίς καλή φυσική κατάσταση. Αν έχετε ξεκινήσει ήδη να ονειρεύεστε; Με τα εισιτήρια να ξεκινούν από τα 50.000 δολάρια, πολύ χαμηλότερα από τα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που κοστίζουν σήμερα, το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Οι πρώτες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν από το Γκραν Κάνιον και θα ακολουθήσουν οι επόμενες από άλλες εξωτικές τοποθεσίες, όπως ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, το πάρκο Σερενγκέτι, το Σινικό Τείχος ή οι Πυραμίδες της Γκίζας. Ενώ το 2024, αφετηρία για αυτό το ταξίδι ζωής θα αποτελεί και το διαστημικό κέντρο της NASA στη Φλόριντα.

Όπως και να έχει οι εμπειρίες που θα προσφέρουν στους επιβάτες τους θα είναι μοναδικές και ανεπανάληπτες.   

print this page

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

Scroll to Top
X
Μετάβαση στο περιεχόμενο