Tips για τον καθαρισμό ηλεκτρονικών συσκευών

Ναι, δυστυχώς οι καλοκαιρινές διακοπές μας ολοκληρώθηκαν, όσο και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Μας έμειναν όμως οι αναμνήσεις, οι φωτογραφίες που τραβήξαμε με το κινητό μας από τους προορισμούς που επισκεφθήκαμε, τα ηλιοβασιλέματα με την παρέα μας και τη συντροφιά της μουσικής από τα φορητά ηχεία που είχαμε μαζί μας.

Μαζί με την επιστροφή μας στην… κανονικότητα είναι σημαντικό να προχωρήσουμε και σε ένα καθαρισμό των ηλεκτρονικών συσκευών που είχαμε μαζί μας στις διακοπές. Αλάτι, άμμος σίγουρα τις ταλαιπώρησαν και μπορεί να «κρύβονται» σε σημεία που δεν τα πιάνει εύκολα το μάτι μας, επηρεάζοντας πιθανώς την απόδοση και τη λειτουργία τους. Άλλωστε, φέτος έχουμε ένα παραπάνω λόγο για να προχωρούμε σε τακτικό καθαρισμό των συσκευών μας, αφού είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι οι επιφάνειές τους μπορούν να γίνουν εστίες μικροβίων. Ακόμα και αν δεν έχουν εμφανείς λεκέδες. Εν όψει λοιπόν της νέας σεζόν είναι χρήσιμο να υιοθετήσουμε και νέες συνήθειες για την υγιεινή, καθαρίζοντας προσεκτικά όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, από το smartphone μέχρι το πληκτρολόγιο, το mouse, το tablet ακόμα και τα τηλεχειριστήρια.

Πήρες ήδη καθαριστικά και πανάκια και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις; Μία παύση. Πριν αρχίσεις θα πρέπει να σου πούμε ότι τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε για το σπίτι καλό είναι να τα ξεχάσεις. Στα καταστήματα θα βρεις αρκετά προϊόντα, ειδικά για την ευαίσθητη επιφάνεια των ηλεκτρονικών μας συσκευών τα οποία θα πρέπει να προμηθευτείς, όπως επίσης και πανάκια με μικροϊνες, που δεν θα αφήσουν υπολείμματα υφάσματος στις επιφάνειες ή σε γωνίες των συσκευών που θέλεις να καθαρίσεις. Αν δεν είναι εφικτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το smartphone τα κλασικά χαρτομάντηλα με αλκοόλ, που πλέον κουβαλάς πάντα μαζί σου.

Το πρώτο βήμα είναι να απενεργοποιήσεις τη συσκευή σου ή να τη βγάλεις από την πρίζα. Ανεξάρτητα από τη συσκευή που καθαρίζεις θα πρέπει να προσέξεις έτσι ώστε να μην συσσωρεύεται υγρό σε κάποια σημεία. Να είσαι προσεκτικός και σχολαστικός αλλά να μην ασκείς μεγάλη πίεση, ιδιαίτερα στα σημεία που υπάρχουν επαφές και υποδοχές, προκειμένου να μην προκαλέσεις άθελά σου κάποια βλάβη. Στα συγκεκριμένα σημεία (υποδοχές και θύρες) απέφυγε τη χρήση της μπατονέτας, που επίσης μπορεί να αφήσει υπολείμματα από βαμβάκι και προτίμησε μία οδοντογλυφίδα (ναι, καλά διάβασες) για να αφαιρέσεις την όποια σκόνη και άμμο που μπορεί να κρύβεται.

Τις μπατονέτες κράτα τες για τις γωνίες και τα δύσκολα σημεία στο πληκτρολόγιο ή το mouse, ενώ με το καθαριστικό αέρα (σπρέι) μπορείς να αφαιρέσεις τη σκόνη που κρύβεται κάτω από τα πλήκτρα.

Είσαι έτοιμος. Μόλις ολοκληρώσεις το καθάρισμα, δώσε λίγο χρόνο πριν την ενεργοποίηση των συσκευών, έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι έχει στεγνώσει κάποια υγρασία, που ίσως δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι. Μόλις περάσει και αυτός ο χρόνος μπορείς να πατήσεις το πλήκτρο power της συσκευής σου.

print this page

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

Scroll to Top
X
Μετάβαση στο περιεχόμενο