To cloud εργαλείο παραγωγικότητας στην εξ αποστάσεως εργασία

Η εμφάνιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού COVID-19 αποτέλεσε μία απρόσμενη εξέλιξη, που οδήγησε τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να αλλάξουν τα μοντέλα λειτουργίας τους. Η εργασία εξ αποστάσεως εξελίχθηκε -τους τελευταίους μήνες- σε βασικό τρόπο λειτουργίας και για πολλές μικρομεσαίες εταιρείες η επιχειρησιακή συνέχεια δεν θα ήταν εφικτή, αν δεν είχαν ήδη στραφεί προς τις cloud υποδομές. Η ευελιξία που προσφέρει το cloud και η δυνατότητα πρόσβασης από παντού σε εταιρικές εφαρμογές και δεδομένα ήταν το «κλειδί» για να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Αυτός είναι και ο λόγος που το cloud αναδεικνύεται σε ένα εξαιρετικά ανθεκτικό κομμάτι της αγοράς του ΙΤ, παρά τις οικονομικές προεκτάσεις της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, καθώς αρκετές εταιρείες, εν μέσω της πανδημίας, συνεχίζουν να αυξάνουν τις δαπάνες τους στον συγκεκριμένο τομέα, σύμφωνα με την IDC. Οι επενδύσεις στο cloud ευθυγραμμίζονται, αφενός, με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης να καλύψει την εξ αποστάσεως εργασία και, αφετέρου, να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη σε αυτή τη συγκυρία, που το Bloomberg αποκαλεί «το μεγαλύτερο πείραμα τηλε-εργασίας στον κόσμο». Καθώς οι εταιρείες καλούνται να ενεργοποιήσουν εξ ανάγκης την απομακρυσμένη εργασία, το cloud και τα εργαλεία του αναδεικνύονται στην καλύτερη λύση.

Χάρη στις τεχνολογίες cloud, ένας κόσμος εφαρμογών που «τρέχουν» στο Διαδίκτυο, σε συνδυασμό με υπηρεσίες, όπως είναι οι εφαρμογές τηλεδιασκέψεων, το Virtual Private Networking (VPN) και άλλα εργαλεία, καθιστούν δυνατή την απομακρυσμένη εργασία από σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή, οπουδήποτε στον κόσμο. Έτσι, τα εργαλεία που προσφέρει το cloud βοηθούν τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα και να είναι περισσότερο παραγωγικές, όπου και αν βρίσκονται οι εργαζόμενοί τους.

Η βελτιστοποίηση του κόστους και η αυξημένη παραγωγικότητα είναι από τα βασικά οφέλη που μπορεί να εξασφαλίσει το cloud στην εποχή της εξ αποστάσεως εργασίας. Μελέτη, η οποία διεξήχθη από την International Workplace Group, δείχνει ότι το 85% των στελεχών θεωρεί ότι η παραγωγικότητα και η αποδοτικότητα αυξάνεται στις εταιρείες που έχουν μεγαλύτερη ευελιξία. Επίσης, το 65% των ερωτηθέντων απαντά ότι οι επιχειρήσεις που προσαρμόζουν το εργασιακό τους περιβάλλον σε πιο ευέλικτα πρότυπα εργασίας είναι πιο παραγωγικές.

Η εμπειρία που αποκόμισαν τους τελευταίους μήνες πολλές εταιρείες δείχνει ότι το cloud είναι η προτιμητέα επιλογή για την αντιμετώπιση κρίσεων, όπως αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, η οποία επιβάλλει διαφορετικά και εξαιρετικά ευέλικτα μοντέλα λειτουργίας. Πρακτικά, το cloud αναδείχθηκε ως η πλέον κατάλληλη επιλογή, καθώς η πρόσβαση σε εφαρμογές και δεδομένα από οπουδήποτε γίνεται πολύ πιο εύκολα. Μία καλή και σταθερή ευρυζωνική σύνδεση -είτε μέσω σταθερού, είτε μέσω κινητού δικτύου- και ένας υπολογιστής είναι τα μόνα που χρειάζεται ο εργαζόμενος.

Γι’ αυτούς τους λόγους, περισσότερο από ποτέ, το cloud εξελίσσεται σε πολύτιμο συνεργάτη μιας επιχείρησης, αλλά και της ίδιας της οικονομίας, στην προσπάθεια για επάνοδο στην κανονικότητα. Επιπλέον, οι διαθέσιμες επιλογές όσον αφορά τις υποδομές είναι αρκετές, με οργανισμούς όπως η Cosmote να διαθέτουν εξειδικευμένες υπηρεσίες, αλλά και προσωπικό που είναι σε θέση να καθοδηγήσει σωστά τις επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρομεσαίες, προκειμένου να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη. Υπηρεσίες όπως είναι το Smart Office, με λειτουργίες σαν την «έξυπνη» δρομολόγηση κλήσεων, οι οποίες αξιοποιούν την cloud αρχιτεκτονική, βοηθούν τις επιχειρήσεις να λειτουργούν οπουδήποτε και αν βρίσκονται οι εργαζόμενοι τους. Είτε είναι στο γραφείο τους, είτε στο σπίτι τους, είτε οπουδήποτε στον κόσμο.

Πηγή: growyourbusiness.gr

print this page

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

Scroll to Top
X
Μετάβαση στο περιεχόμενο