Tο smartphone είναι το νέο εγχειρίδιο κηπουρικής

Η προηγούμενη χρονιά μάς έφερε νέες συνήθειες. Καλύτερη διατροφή και σπιτικό φαγητό, προγράμματα εκγύμνασης μέσα από την οθόνη του laptop ή της Smart TV, ενασχόληση με τη διακόσμηση και τον εξοπλισμό του σπιτιού, είναι μερικά από τα νέα ενδιαφέροντα που αποκτήσαμε για να περάσουμε δημιουργικά τον άφθονο χρόνο στον προσωπικό μας χώρο. 

Από το νέο αυτό τρόπο ζωής δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε και την ενασχόληση με την κηπουρική, η οποία λειτούργησε ως διέξοδος για πλήθος κόσμου. Οι έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι τυχαίο, με την κηπουρική να συνδέεται με πολλαπλά οφέλη στη συναισθηματική και ψυχική υγεία, όπως το μειωμένο άγχος, η βελτίωση της αυτοεκτίμησης, η αυξημένη δημιουργικότητα και παραγωγικότητα και πολλά ακόμη.

Αν λοιπόν θέλεις και εσύ να κάνεις το πρώτο σου βήμα ή να ανέβεις επίπεδο στις γνώσεις κηπουρικής το smartphone είναι το νέο εγχειρίδιο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Ο προσωπικός σου κηπουρός είναι μόνιμα στο χέρι σου, προσφέροντας πλήθος εφαρμογών που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να «λερώσεις τα χέρια σου», να βελτιώσεις την εικόνα στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου και γιατί όχι να αποκτήσεις ένα νέο χόμπι.

Ας δούμε μερικές από αυτές:

Garden organizer – Manage your vegetable garden: Ένα νέο απλό και ισχυρό εργαλείο με το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρόοδο στο λαχανόκηπό σας. Μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη γκάμα λαχανικών με λεπτομερείς πληροφορίες, ενώ ακόμα και στην σπάνια περίπτωση που δεν βρείτε κάποιο μπορείτε να το προσθέσετε από τον editor που υπάρχει στη διάθεσή σας. Μάλιστα, προσφέρει και ημερολόγιο σελήνης, που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μεγαλώσουν ακόμα καλύτερα τα φυτά σας.

My Garden App: Εφαρμογή οργάνωσης κηπουρικής που παρακολουθεί την πρόοδο όλων των φυτών σας. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις δικές σας σημειώσεις (π.χ. να καταγράψετε συγκεκριμένα συμβάντα), να τις αρχειοθετήσετε και να τις χρησιμοποιήσετε στο μέλλον. Στις ενσωματωμένες προεπιλογές θα βρείτε ακόμα και ποια είναι η περίοδος συγκομιδής των φυτών.

Garden Manager: Μια ακόμα εφαρμογή οργάνωσης κηπουρικής με πλούσιες επιλογές, που θα σας επιτρέψουν να μεγαλώσετε τα φυτά σας χωρίς άγχος. Μπορείτε να καταφύγετε σε διάφορα alarms, όπως τους χρόνους ποτίσματος αλλά και εκείνους της λίπανσης, ψεκασμού και φυτοφαρμάκων. Επιπρόσθετα, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε αρχείο φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της ζωής τους, από τη σπορά έως τη συγκομιδή και κα κρατήσετε σημειώσεις, ενώ έχετε τη δυνατότητα να μοιράζεστε και τις φωτογραφίες σας στο Facebook είτε για να… μοιραστείτε την πρόοδό τους είτε για να ζητήσετε κάποια συμβουλή.

Garden Answers: Δεν ξέρετε τι δέντρο είναι αυτό στη διπλανή αυλή; Θέλετε να αναγνωρίσετε ένα λουλούδι που σας εντυπωσίασε στην αυλή ενός φίλους ή γείτονα; Με το Garden Answers μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα για να τραβήξετε μια φωτογραφία και να την ανεβάσετε στην εφαρμογή. Το app θα συγκρίνει τη φωτογραφία σας με εκείνες σε μια βάση δεδομένων για να προσδιορίσει το φυτό ή δέντρο και να μοιραστεί βασικές συμβουλές φροντίδας. Με μια μικρή χρέωση μπορείτε επίσης να υποβάλετε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τα παράσιτα και πιθανές ασθένειές τους.

PlantNet Plan Identification: Μία ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια τσέπης με πληροφορίες για κάθε είδους φυτό. Ιδανική εφαρμογή για αρχάριους, που ταυτοποιεί (ακόμα και με links σε Google και Wikipedia) με μια φωτογραφία από την κάμερα ποια είναι τα φυτά που μπορεί να συναντήσουμε, ακόμα και αυτά που συναντάμε σπάνια, αλλά και σε ποια μέρη και κλίματα ευδοκιμούν. 

Μην το σκέφτεσαι λοιπόν. Η Άνοιξη πλησιάζει και τα νέα σου φυτά θα σε αποζημιώσουν άμεσα με χρώματα και αρώματα.

print this page

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Σχετικά άρθρα

Scroll to Top
X
Μετάβαση στο περιεχόμενο